Placcsháború?!

Ki a legjobb? Most megmutathatod! Győzd le a konkurrenciát! Hogy hogyan? Gyere el a placcsháborúba!

Feltételek: Nevezési díj: 1000 Ft/fő (ez tartalmazza a fegyverek és a védőfelszerelés használatát a játék folyamán. A lőszereket a csapatoknak kell megvásárolni, tetszés szerinti mennyiségben, 15 Ft/db áron.)

A játék lényege: A játékot két csapat játsza egymás ellen, maximum 6-6 fős létszámmal. Több csapat esetén körmérkőzés. A játék egy völgykatlanban zajlik nyílt terepen, ahol egymással szemben helyezkedik el a két csapat, készülve a végső megütközésre. A csapatok a saját zászlóikat védik, cél az ellenség zászlaját megszerezni.

Ha a játékidő végéig nem született eredmény, akkor a még “életben lévő” játékosok száma dönt.

A harc festékgolyókat kilövő fegyverekkel történik. Védőmaszk kötelező. A festék a ruhából kimosható, nyomot nem hagy. A fegyvereket és a felszereléseket a rendezőség biztosítja.

Kommandó, háború, gyilkosság, konkurrenciaharc – manapság divatos fogalmak. Kedves unatkozó közönség! Egy kis érdekességet kínálunk. Győzze le az ellenséget, ölje meg vetélytársát, irtsa ki a konkurrenciát! Mutassa meg, ki a legény a gáton! S ha ez nem megy a való életben, hát akkor tegyen egy kiruccanást a kellemes völgykatlanba, ahol néhány ezer forintért kedvére kilövöldözheti magát! Valaki ferde szemmel nézett magára? Placcs! Kiderült a turpisság? Durr! A másik sikeresebb? Öld meg! Az egoizmus zászlajának védelmében indulunk harcba, hogy a győzelem óráján gőzölgő hullahegyek helyett roncs erkölcsiségű, agyonfestékezett ellenfelek fölött arassuk a győzelem torz mámorú diadalát. Pedig csak néhány kilométerrel odébb a falragasz egészen másként hangzana:

Véres háború…

Ki a legjobb? Mi! Koncold fel az ellenséget!

Feltételek: Nevezési díj: az élet kockáztatása (Ez tartalmazza a fegyvergyárak hasznát. Védőfelszerelést nem tudunk biztosítani. A lőszereket mindenki maga szerezze be korlátlan számban, onnan, ahonnan csak tudja!)

A háború lényege: A háborút mindenki mindenki ellen folytatja. Minél több csapat, annál jobb, mert annál több az áldozat. Több résztvevő esetén üldözéses csapatverseny. A szünetben orosz rulett! A háború a hadszínterén folyik, az utolsó csepp vérig. Cél az ellenség kizsigerelése.

Ha a háború végéig nem születik eredmény, akkor béketárgyalásokkal hosszabítás következik. Végső eredményként a halott játékosok száma vehető figyelembe. A harc éles lövedékekkel zajlik, védőmaszkot hiába is venne föl bárki, s a kiomló vér a ruhából nem mosható ki, de a kezekről sem törölhető le. A fegyvereket a konszernek biztosítják.

Az erkölcs háborúja is folyik. S hogy ebben a harcban ki melyik oldalra áll, sok mindent elárul. Hát nem elég a valódi háború, nekünk még placcs is kell? Toboroznak az erőszakra, s igaz védőfelszerelést biztosítanak, de a humánus szellem védőfelszerelését ki szerzi be? Milyen elkorcsosult ösztönlény az ember, hogy festékekkel háborúzik, a halál s ölés színpompás illúzióját keltve? Az élet a jó s rossz, az igaz s hamis örök küzdelme. Fény és árnyék, szellem és matéria, lelki szárnyalás és röghözkötöttség viadala. Az egyéni önzés s az isteni odaadás versenye. E játék nevezési díja a jóba vetett hit, fegyvere az alázat, védőfelszerelése a könyörület. E játék az élet színterén zajlik, s ugyan a jó remélhetőleg beveszi a gonosz hadállásait, a cél mégsem a zászló megszerzése, hanem a magasabb rendű élet, a harmónia megosztása a másik féllel, mindenkivel.

Rácz Géza

1995/19.