Lelki harmónia virágterápiával

„A Föld tele van égi dolgokkal,
a csodák óceánjában úszunk.”
Emerson

A harmincas években Edward Bach angol orvos bebizonyította, hogy a testi bajokat az azokat kiváltó pszichológiai állapotokkal lehet jellemezni. Például félelem, bizonytalanság, a valósággal való kapcsolat hiánya, magány, túlérzékenység, kétségbeesés vagy túlzott aggódás tartozik ide.

Ezek a pszichikai- (a köznyelvben helytelenül „lelki-„) állapotok olyan rezgéshiányból adódnak, melyeket remekül helyre lehet állítani vadon termett virágok rezgéseivel. Bach doktor 38 féle vadvirág rezgését azonosította be, s állította párhuzamba a felborult lelkiállapotokkal. Aszerint lehet behatárolni, hogy a páciens mely virágokat választja ki az eléje helyezett virágképek közül, hiszen mindig az tetszika szemünknek, amiből adott esetben éppen rezgéshiányunk van. A virágesszenciákat egy-két hónapig fogyasztva rezgéshiányunk helyreáll, tehát a kiváltó ok, a sokkos, stresszes állapot is megszűnik, és ezzel egyidőben lassanként a fizikai tünetek is feloldódnak.

A Bach-virágeszencia forrásvíz és kevés alkohol keveréke (a legtöbb gyógynövénykivonatot sajnos csak alkoholban tudják feloldani), melyet homeopátiás módszerrel higítanak, így tartva meg az eredeti virág rezgését. A virágeszenciák majdnem minden körülmény között hatékonyan alkalmazhatóak, s nemcsak emberek, de állatok, növények kezelésére is alkalmasak.

Mivel ez egy spirituális-vibrációs gyógyítás, radiesztéziai módszerrel is átvihető a távolban lévő betegre. Hatékonyan kezeltem ezzel a módszerrel autista gyerekeket, skizofréneket, akikkel nemigen lehet fizikai síkon kapcsolatot teremteni. Számos „gyógyíthatatlan” immunbetegség is jelentősen oldódott a harmonizáló rezgések hatására. Szinte minden állapotot kedvezően lehet befolyásolni, ha nem is gyógyítható mindig mindenki. A stagnálás azokban az esetekban fordul elő, amikor a beteg „ragaszkodik” tüneteihez, képtelen a változtatásra, vagy ha veleszületett a károsodás, illetve ha már vissza nem fordítható a betegség – de az általános állapoton akkor is javít, enyhít. Tisztítja a csakrákat, az aurát, segít kioldani a negatív stressz-gondolatokat, és feltölt a hiányzó rezgésekkel.

Ha felismerjük az összefüggést pszichikai állapotunk és fizikai szenvedésünk között, e gyógyír segít az egyensúly megteremtésében, és a gyógyuláshoz szükséges belső változás meggyorsításában. Ez utóbbi rendkívül fontos. Mindig, minden betegséget először „belülről” kell kezelni, a tudatunk, helytelen gondolataink és életfelfogásunk megváltoztatásával, csakis akkor érhető el teljes siker. Másképp csak ideiglenesen háttérbe toljuk problémáinkat, mert ha nem gyökerestől szüntetjük meg azokat, adandó alkalommal újra előbukkannak.

Tóth Györgyné

1996/20.