A Föld

 

Sok félreértésre adott okot, hogy az asztrológusok a Földet helyezik minden horoszkóp középpontjába, de ez nem ismerethiányból fakad, hanem a horoszkópok középpontjában, a vizsgált személyt kell elképzelnünk, aki természetesen a Földön él, tehát a többi bolygó hatását mérjük a Földre. Sokan arra következtettek ebből, hogy a Föld lenne az Univerzum közepe, de természetesen nem erről volt szó.


Indiában minden bolygó hímnemű, kivéve a Földet. Ott is, mint mindenhol a világon a Föld nőnemű, az anyasággal áll kapcsolatban. Föld-anya. Ő az oltalmazója a világegyetem kóborló lelkeinek, akik most valamilyen oknál fogva, ezen a tájon születtek meg. A hindu mitológiában Bhumi, vagy Ila a neve a megszemélyesített Föld Istennőnek. Egyes leírások szerint Budha (Merkur) felesége, más feljegyzések szerint Djausz (mennyország) felesége lenne. Mint Budha felesége Pururavas anyja, a Hold-nemzetség első királyának szülőanyja.

Más leírásokban Djausz feleségeként említik, Djausz a Menny, a Mennyország megszemélyesített formája, ami a bolygók otthona is egyben. Mint a Föld férje, minden élő apja, betakarja és megóvja a Földet, megtermékenyíti magjával.

A rituális életben nincs külön Föld ceremónia, míg a többi bolygónak vannak imádati formái. A Földet minden nap, minden imádati rítus során úgy tisztelik, mint az Anyát, fizikai létezésünk alapját.

Ábrázolni nem szokták és a szimbólumrendszerben sem igen szerepel. Ha mégis ábrázolják, egy tehén képében jelenítik meg. Nem szabad összetéveszteni a föld elemmel, ami tulajdonképpen a szilárd anyagokat jelenti. (jelképe a négyszög).

34/2003..