Névjegy

Első számjpgAz első szám 1985-bőlA Kagylókürt folyóiratot Abhay Narayan alapította 1985-ben. Egy különleges keleti hangszerről kapta a nevét, amely a szellem győzelmét szimbolizálja az anyag felett. Azzal a céllal jött létre, hogy megismertesse a magyar olvasókat az ökológiai szemlélettel, az erőszakmentesség (ahimszá) gyakorlatával és azzal a ténnyel, hogy nincs következmények nélküli élet (lélekvándorlás tana).

A folyóirat többször megújult: az idők során az ind filozófia és vallásosság mint mag körül a filozófia különböző ágaival, irodalommal, képzőművészetekkel, történelemmel, esetenként geometriával, csillagászattal és matematikával is foglalkozó szellemi műhellyé nőtte ki magát, mely úgy progresszív, hogy a keleti tradíció talajában gyökerezik, de európai és magyar is egyben. A kiadvány megjelenése is sokat változott: a kezdetben évente négyszer megjelenő füzetecskék mára átadták a helyüket az évi két alkalommal kiadott albumszerű formátumnak.

A Kagylókürt egyszerre szól az útkeresőknek és azoknak az érett olvasóknak, akik készek meghaladni eddigi beidegződéseiket, és szeretnék más összefüggésben is látni azt, amit már jól ismernek.

Legutóbbi számaink:

Böngésszen a harminc év megjelent lapszámai között, vagy keresse fel a Kagylókürtben megjelent cikkek archívumát!